Kend de spiselige vilde planter

Af Helle Buchardt Boyd

Kend de spiselige vilde planter

- og undgå de giftige

Den nordiske natur byder på spiselige oplevelser hele året!

Masser af ting i naturen kan spises, men bogen her har fokus på de ting, der faktisk smager godt og som kan spises med behag.

Vore forfædre vidste det og brugte det i langt større udstrækning end vi gør i dag. Det vil forfatter Helle Buchardt Boyd gøre noget ved og lære os igen at sætte tænderne i naturen og lære af dens variation. Og hun understreger, at man hverken behøver være natur- uddannet eller gourmetkok for at finde gode spiselige ting i naturen.

Alle kan være med!

Bogen er overskueligt bygget op med nøje beskrivelse af den enkelte plante, voksested og hvad den kan bruges til og ikke mindst en advarsel hvis der er mulighed for forveksling med andre og især giftige planter.

Og så har bogen lommeformat og tænkt til lige at tage med på tur. Så på med skoene, op på cyklen og ud i naturen - og tag bare hele familien, spejdergruppen, børnehaven og alle de andre naturskattejægere med ...

Bogen her er en lommeguide, som er nem at finde rundt i og nem at have med og slå op i, når man har fundet et eller andet i naturen og ikke er helt sikker på om det nu kan spises.

Desuden er alle plantenavne angivet på både dansk, latin, svensk, norsk, tysk og engelsk.

Det er en stor hjælp især hvis man færdes i hele den nordiske natur.

Format: 110x195 mm paperback

Rigt illustreret

Pris: 198,- kr.

Antal sider: 160

Foreningsforlaget 2014

Anbefalinger

Hej Helle

Din bog er netop kommet med posten, og jeg har skimmet den. Den er virkelig fin, Helle! Det bliver den bog, jeg vil anbefale deltagere i mine urteture at anskaffe.

Anni Cassias.

Indehaver af stevnsurter.dk

Hej Helle

Bogen har allerede leveret inspiration til aftensmaden.

Strandarven var den flest kunne li. Strandmelde var noget bitter, men med frittering i olivenolie blev det noget hen i retning af spinat.

Dunhammer var fin. Den hvide nederste del af bladskederne var mør og fin efter kogning eller stegning i olivenolie. Skåret i mindre stykker gav bedst resultat. Stænglen var god rå. Små rødder var seje.

Mvh Claus Jørgensen

kend-de-spiselige-vilde-planter-retter2